På atv'n!

mandag 14. oktober 2019

"Annenhver uke" av Heidi Linde (bokomtale)

Heidi Linde har skrevet bøker for både barn, ungdom og voksne, for ungdom er hun kanskje mest kjent for serien om Pym Petterson, men nå kommer hun med en ny serie om Olivia. Den første boka heter "Annenhver uke" og man skjønner kanskje allerede nå at Olivia er skilsmissebarn og bor annenhver uke hos mor og far.

Far bor sammen med sin nye kjæreste, Louise, og her er Olivia alene om å være barn, huset er stort og hun har to rom for seg selv og det er rolig og fredelig og hun elsker det. Mor bor sammen med Bjørn og hans fire sønner, tvillingene Kim og Kasper som går i andre klasse, Viktor som er like gammel som Olivia og som hun derfor deler rom med og Ruben som er tenåring og ganske uspiselig innimellom. Og hunden Pølsa. Leiligheten er liten, stappfull og rotete og full av bråk og Olivia elsker det også.

De er 24 stykker i klassen, perfekt når det skal deles i grupper på to og to, men dette endres den dagen de får en ny jente i klassen, læreren plasserer henne på Olivias plass og hun må sitte mellom hyllene, vasken og søppelbøtta... Den aller, aller dårligste plassen i hele klasserommet! Den nye jenta, Cornelia, blir populær med en gang og Olivia blir sjalu. Så sjalu at hun en dag tar med seg prompeputa til Kim og Kasper på skolen og legger den på stolen til Cornelia... 

En dag hun kommer til pappa er pappa og Louise så rare og hun får en stor overraskelse...

Olivia tror verden går under og vil ligge under dyna i 2,5 år til barneskolen er over og hun kan komme ut igjen, men rare ting skjer og ting kan endre seg!


"Annenhver uke" (Olivias liv 1) av Heidi Linde. Gyldendal 2019, 166 s., Isbn 978-82-05-52183-4.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar