Etter miniskjørt-blemmen på søndag satte jeg i gang i går og sydde et lengre skjørt av samme type. Måtte justere mønsteret litt så jeg plusset på 20 cm og gjorde lommeåpningene litt større og selve lommeposen sydde jeg også en del større slik at jeg får mobilen ned i lomma.
Ljosmann
tirsdag 8. september 2020
Der ja!
søndag 6. september 2020
Miniskjørt
Holder på å sy meg et sett med skjørt og overdel og begynte med skjørtet i dag. Casual skjørt fra boka "Heilt spesiell - sy til liten og stor". Tegnet av mønster i str. M, klippet stoff og satte i gang. Det var litt mer pirk enn jeg hadde trodd, men det gikk helt greit og etterhvert ble skjørtet ferdig.
Jeg stusset underveis på at det så ganske kort ut og fikk latterkrampe da jeg tok det på meg etterpå - miniskjørt! Jeg kan ikke bruke dette på jobb, for meg blir det alt for kort, men skjørtet ble fint det så jeg er usikker på om jeg skal bruke stoffet til noe annet eller ha skjørtet liggende...
Jeg har heldigvis såpass mye stoff at jeg har nok til et lengre skjørt (sånn omtrent 25 cm lengre...) og en t-skjorte med litt lengde på ermene.
onsdag 19. august 2020
Bokashi - oppdatering
Mannen var i utgangspunktet skeptisk til dette med å lage kompost på kjøkkenet, han mente at det kommer jo til å lukte! Jeg hevdet hardnakket at det gjør det jo ikke, det er jo helt lufttett, men krysset fingrene bak ryggen så han ikke skulle se at jeg egentlig var litt usikker...
Nå har bøtta stått der i 4 dager, den er fylt på 3 ganger og det lukter ingen verdens ting! Ikke når jeg åpner den for å fylle på engang! Skal prøve å tappe av vann snart, spent på det, for det skal visst lukte ille, men være flott å gjødsle potteplantene med.
Var ekstra spent på dette med lukt ettersom jeg ikke fikk tak i tørt strø, men gikk for en annen type, men det lukter altså ingen ting - og godt er det!
lørdag 15. august 2020
Bokashi
Jeg har lenge tenkt på å begynne med bokashi, altså kjøkkenkompostering, men så lenge jeg bodde på to steder så ble det liksom aldri noen vits i å begynne. Men nå har jeg jo bodd her på Orkanger i over ett år og siden i vår har vi drevet med å legge grønnsaksavfall i kompostbingen. Nå har jeg lyst til å ta det et steg videre og i dag satte jeg meg ned og leste litt på nettet. En butikk nær oss, som er "best på dingser" selger bøtte og strø fra Urban Garden, men da jeg leste brukeromtalene var det mange som mente at den bøtta ikke var tett nok så det luktet av det og det er jo ikke bra, den står jo tross alt på kjøkkenet!
Flere anbefalte heller bøtte fra Bokashi Norge og da jeg søkte på Obs Bygg, som jo ligger omtrent vegg-i-vegg med oss så viste det seg at de faktisk fører de samme bøttene som Bokashi Norge! Jeg kjørte bortover og tittet på dem, de hadde også bøttene fra Urban Garden, men jeg gikk for dobbelpakken med Bokashi Norge-bøttene. Man må jo ha to, for når den ene er full skal den stå minst to uker før den tømmes over i jordfabrikken og da må man jo ha en bøtte til i mellomtiden.
De var tomme for bokashi-strø så jeg spurte damen i kassen og hun sa de hadde noen større sekker som sto ute, men det var en annen type så jeg tenkte at da stikker jeg bort på dingse-butikken og kjøper der. Vel ute i bilen med bøttene søkte jeg på dingse-butikken på google og det viste seg at de også var tomme. Ut av bilen og jeg tok en runde og så på alle sekkene som lå ute og til slutt fant jeg den damen hadde snakket om og den så jo grei ut. Gikk inn og snakket med en annen dame som også bekreftet at den kunne brukes i bokashi, så da ble det en stor sekk på 50 l. Den skulle vare en stund! Den er fra Green Line og jeg håper den fungerer godt nå da.
Nå har jeg ryddet plass under kjøkkenbenken til det nye familiemedlemmet - i den lille sodd-bøtta er det strø (sekken står i stallen) og den hvite bøtta ved siden av er den vi brukte til å ha grønnsksavfall i tidligere. Den skal å stå der og brukes i løpet av dagen før alt tømmes oppi bokashibøtta om kvelden, den skal nemlig helst ikke åpnes mer enn en gang om dagen da det ikke skal komme luft til.
mandag 10. august 2020
De første potetene
I dag skulle jeg lage grønnsakssuppe til middag og visste jeg hadde noen poteter i kjøleskapet så jeg kjøpte ikke det da jeg var på butikken. Men da jeg skulle ta potetene ut fra kjøleskapet var de råtnet! Vi har ikke vært så mye hjemme de siste ukene at vi har rukket å spise dem rett og slett. Men så var det disse potetene ute i pallekarmen da, begynte det ikke å bli på tide å ta en titt på dem? Jeg hadde jo sett tidligere på dagen at det ene riset har begynt å visne og det er vel tegn på at de begynner å bli ferdige.
Så jeg tasset ut, rev av riset og stakk hendene i jorda og der sto jeg med disse tre prakteksemplarene i hendene!
torsdag 6. august 2020
Anne Lise fra Rayco vinyl

