Ut på tur - aldri sur!

Ut på tur - aldri sur!

tirsdag 7. april 2015

Syklisten

"Syklisten" (Cappelen Damm 2015) av Aksel Selmer er en liten og anonym bok med en forside som ikke umiddelbart fenger interessen noe særlig, men etter at jeg har lest boka synes jeg det er litt fasinerende. Det er jo en skog, med både tynne og tykke trær og til høyre i bildet er det bakhjulet på en sykkel.

Boka handler om Gustav som vi skjønner har vært gjennom noe aldeles fryktelig. Dette får vi tidvis vite mer om utover i boka samtidig som vi blir tatt med på en sykkeltur som starter på Mysen og er planlagt å skulle ende i Trondheim. Gustav måtte bli med på lasset da foreldrene flyttet da han var 10 år, meget motvillig, han ville jo ikke flytte fra vennene, skolen, lærerinnen og fotballen og fjorden han pleide å svømme i.

Han er en einstøing som trives best i eget selskap, i alle fall etter at sønnen døde og kona gikk fra ham. Han møter ikke alltid sine medmennesker med et åpent sinn, han er tidvis ufin, men allikevel blir han stort sett godt tatt i mot. Han sover i garasjer, blir bedt med i begravelse og har et meget nært møte med tre elger. Han møter også sykkelgruppa "Vingelen pils og pedaler" og finner ut at det å sykle sammen med noen kanskje ikke er så dumt allikevel.

Han ankommer Støren samtidig som syklistene fra Den store styrkeprøven kommer syklende forbi og der er sannelig gjengen fra Vingelen også. Slenger han seg med?

En liten perle av en bok etter min mening! Kanskje litt for de som er opptatt av sykling, men kan godt leses av alle andre også. En fin, liten bok med en anonym forside.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar