På atv'n!

søndag 1. oktober 2023

Prepping av ukens lunsjer

 Jeg liker å forberede ting slik at alt er klart og nå har jeg begynt å forberede alle ukens lunsjer på søndag.

Dette skal bli en bønnerøre:


Forrige uke brukte jeg 2 bokser edamamebønner, denne uken ble det en boks sorte bønner og en boks linser. Pluss olivenolje med franske urter, salt, pepper og gurkemeie.

Dette skal bli en grønnsaks-skål:


Jeg moser avokadoene med litt salt og sitronsaft og jeg prøvde å mose eplene rett i mikserbollen til stavmikseren, men det gikk ikke, så jeg raspet dem og blandet dem litt inn i avokadomosen etterpå. Gulrøttene ble også raspet og lagt på toppen.

Og til slutt, ingrediensene til en liten dessert, litt kjøleskapsgrøt:


2,5 dl helfet kokosmelk blandes med 2,5 dl mandelmelk, har så oppi 1 barneskje chiafrø og 1 barneskje (økologiske) havregryn. Blandes godt før lokket has på.

Bønnerøren:


Grønnsaks-skålene, når jeg skal spise denne har jeg oppi et lite beger med hjemmelaget lavkarbo-granola:


Kjøleskapsgrøten, når den skal spises har jeg oppi litt hjemmelaget epolemos, ev.friske bær:


Sånn, da er det bare å putte en av hvert i matpakkeposen om morgenen og glede seg til lunsj! Når jeg har tilgang til microbølgeovn varmer jeg bønnerøren litt før jeg spiser den, ellers spiser jeg den kald, det går helt fint det også.


Det tok i underkant av en time, inkl. å finne frem, ta bilder, lage det hele, rydde, vaske stekepannen fra bønnerøren og sette alt i kjøleskapet og fryseren (bønnerøren). Og nå er lunsjene for hele uken klare og bare å plukke med seg så jeg slipper å bruke noe mer tid på det om morgenen. Praktisk! Og ikke minst - sunt og godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar