På atv'n!

onsdag 28. august 2024

Sportsvogn til dukkene!

 I forrige uke fikk jeg tilslag på en fantastisk sportsvogn fra Emmaljunga, den er nok fra tidlig 70-tall vil jeg tro. Jeg har ventet og ventet, men visste jo at det ville ta litt tid i posten. Lykken var stor da jeg kunne troppe opp på post i butikk på Mega på Amfi Orkanger i dag og hente ut en svæææær pakke!

Jeg var jo spent på om den var i så god stand som det så ut bildene i annonsen, den er jo sikkert rundt 50 år gammel - men det var den! Den er jo tilnærmet strøken! De som har hatt denne før meg har tatt veldig godt vare på den, alt jeg vet er at den ble funnet i en bruktbutikk av hun jeg kjøpte den av.

Seeee her da!





Anne Lise som er fra rundt 1960 og av den aller første typen av disse dukkene, er veldig stolt over at akkurat hun fikk lov til å sitte i vognen! 

Min indre 8-åring hviner av fryd og gleder seg hemningsløst over den nye doningen!

søndag 18. august 2024

Stinne hender og kul på finger

 Til vanlig spiser jeg jo ganske så karbohydratredusert og stortrives med det, men innimellom blir det en og annen utskeielse, som denne helgen. Fredag valgte vi å spise pizza på den lokale campingen, de serverer verdens beste steinovnsbakte pizza fredager om sommeren og siden dette var sesongens siste så tok vi en tur. Våknet i går med kroppen stinn av vann og 800 g tyngre enn morgenen før.

I tillegg var jeg hos jentungen i går og feiret bursdag, ble to tacolomper, 2 stykker vanlig sjokoladekake, 2 Hobby-sjokolader og noen seigmenn. Så i dag er hendene realt stinne og ømme og vonde gitt. Den ene ringen har jeg ikke sjans til å få av meg, til vanlig glir den lett av fingeren.

I sommer har jeg også fått en kul, med all sannsynlighet en Heberdens knute på ytterste ledd på høyre pekefinger. Det kan ha en sammenheng med artrose, men trenger ikke å ha det. Den gjør stort sett ikke vondt, men kan stikke til av og til og om den kommer i klemme (f.eks. mellom to bøker på jobben) så gjør det vondt. 


Tilbake til karbo-redusert kost igjen i alle fall, så hendene blir mykere og mer eller mindre smertefrie. Med molybdendråper (3 dråper i 1/2 glass vann tre ganger i uka) er fingrene også ganske så smertefrie nå og det er en lettelse! Allikevel hender det jeg våkner om natten og ikke klarer å knytte nevene for "midtfingrene" er så stive og vonde. Men ingen tegn på artrose på verken mr eller røntgen der altså... 


tirsdag 6. august 2024

Wall pilates

 Det er bare å innse det, jeg kan ikke lure meg selv lengre - jeg begynner å bli gammel og det bærer kroppen min preg av. Jeg er så stiv at det nesten er flaut! Så nå har jeg begynt å snuse på wall pilates. Jeg trenger sårt å få myket opp kroppen, spesielt i korsryggen og bekkenet, har smerter hver morgen når jeg står opp, til tross for at sengen er kjempegod å ligge i.

Så nå har jeg tatt to økter med wall pilates, man bruker altså en treningsmatte og veggen rett og slett. Det ser kanskje lett og uanstrengt ut å ligge der og "vifte oppetter veggen med beina", men jeg skal love at det var knallhardt! Svetten rant!

Så får vi se da om dette kan løsne opp litt i denne stive, gamle skrotten...

En havfruedukke til og en hjemmelaget (?) dukkevogn

 Satt og surret på nettet her om dagen og kom over en nettbutikk som solgte bl.a. noen gamle dukker og leker! Oldshit-vintagetreasures og her var det mye moro! Jeg endte jo med å kjøpe et par ting selvfølgelig, spiller ingen rolle hvor mye innkjøpsstopp jeg ilegger meg selv...

En nydelig liten havfruedukke, ca. 22 cm høy og laget i det skjøreste, fineste celluloid. 


Hun kan ikke være lekt mye med! Hun ser jo helt ny ut og kjolen er nok original og bærer egentlig ikke særlig preg av tidens tann den heller. Hun må ha ligget pent nedpakket i mange år, tror jeg.


Ikke en eneste avskalling i ansiktet eller noe! Bare vakker!

Jeg kjøpte også en gammel og sannynligvis hjemmelaget liten dukkevogn. Passer til dukker på ca. 15 cm denne, tenker jeg, har faktisk ikke prøvd. Utrolig nok.





Veldig søt og den har nok vært lekt en del med tenker jeg, selv om den ser hel og fin ut. Den lykkelige lille dukkemamma som har hatt denne har tatt godt vare på den.