Ut på tur - aldri sur!

Ut på tur - aldri sur!

onsdag 22. juli 2015

Skogen i tapetet

"Skogen i tapetet" av Stig Beite Løken (Cappelen Damm 2015) er heller ingen stor bok, liten i format og 217 sider. Handler om 17 år gamle Mathilde som sammen med sin mor og morens nye kjæreste, Sverre, er på landet for å tømme den avdøde bestemorens hus.
 
Moren er ikke så veldig tilstedeværende, hun drar rett som det er inn til byen og blir borte i 2-3 dager. På disse turene låner hun av og til 2000,- av Mathilde, penger hun ikke får tilbake. Etterhvert skjønner vi hva disse pengene går til, Mathilde unnskylder morens oppførsel overfor de hun kjenner der med at moren har diabetes, men det er nok ikke insulinsprøyter hun finner på morens soverom en dag hun har glemt å låse det.
 
Mathilde er venn med den litt tilbakestående Aksel som er 3 år eldre. Aksel bor sammen med sin mor som har et tilbakefall av brystkreft og innser at hun kommer til å dø fra sønnen.
 
Mathilde er forelsket i Christine og leser alt hun legger ut på Facebook og de har avtalt at de skal møtes inne i Stavanger, men når Mathilde kommer dit er det ikke Christine som dukker opp...
 
Det skjer også andre ting i Mathildes liv, ting som ikke akkurat er noe en 17-åring bør gjøre, men det kan du lese om selv. Jeg anbefaler boka, likte den godt, det er en sår og litt brutal historie om en ung jente som ikke har det så lett.
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar