Ut på tur - aldri sur!

Ut på tur - aldri sur!

søndag 19. januar 2014

Jakten på skøyteisen

Dagen opprant med knallsol fra skyfri himmel og nesten vindstille så etter frokost var det rett i ulltøy og termodress og ut på jakt etter skøyteis. Første stopp var Hostonvatnet, men det ble bomtur gitt.

Et tykt lag sammenpakket snø på isen gjorde at vi ikke engang gadd prøve.


Da gikk kursen til Våvatnet og det så lovende ut, men da vi kom ned på isen var det snø som lugget og der det ikke var snø var det voldsomt ruglete is. Så vi ga fort opp og dro videre.


Vi kjørte til Gangåsvatnet og gjorde et forsøk på å gå ut fra odden utenfor campingplassen. Også her var det en del luggete snø, der det var bart var det fin is, men det var så lite at vi ga opp her også. Litt skummelt var det også for det er ganske nære elveutløpet.


Det var mange morsomme og fine motiver i isen da.Til og med et lite hjerte var det. Koselig.


Vi kjørte imidlertid raskt videre og lurte på å gå ut fra Osbrua, men der hadde isen gått opp såpass mye siden forrige helg at det var lite fristende å prøve seg der. Som en siste krampetrekning kjørte vi til Vollavika, der har vi god erfaring fra tidligere. Inne ved land har naturkreftene herjet!


Til tross for et lite snølag var isen veldig grei og vi var på isen i over en time! For første gang tok vi også av "sperrene" under hælen på skøyteskoen og brukte klapp-funksjonen på skøytene. Og det var moro! Ned med rumpa og gi gass og det gikk så det suste! Stilen var upåklagelig!


Jeg tracket oss via gps på mobilen på alle de tre forsøkene vi hadde på isen og tilsammen ble det faktisk 2 t 10 min og rundt 11 km, noe på beina, men det aller meste på skøyter. Herlig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar