På atv'n!

lørdag 17. august 2013

Hostonvatnet rundt

Det tok ikke lang tid etter at geocache-dillen meldte seg før vi fikk nyss i at det skulle være lagt ut en rundløype med 15 poster rundt Hostonvatnet og denne måtte jo sjekkes ut!

Vi plottet inn datoen 17. august 2013 og håpet på finvær - først da vi kom hjem etter geocacheturen oppdaget vi at akkurat denne dagen er International Geocaching Day, midt i blinken!

Tok noen bilder underveis, men ingen av bildene er tatt på selve cache-stedene, det ville jo vært å gjøre det for enkelt for de som skal finne dem senere og som tilfeldigvis har lest denne bloggen, ikke sant?

Her er jeg etter at vi har funnet de to første og er på vei til nummer tre. Tror jeg.


Gras-slått, luktet utrolig godt...


Etter post 5, på brua mellom Hostonvatnet og Ringavatnet, utsikt mot Hostonvatnet her. Post 3 var umulig å finne, men en tidligere leter har innrømmet i loggen på geocaching.com at det var ham/henne som har mistet den ned i røret den skulle sitte på så denne logget vi som funnet selv om den ikke var der. 4 og 5 var greie, men litt måtte vi jo lete. Etter post 5 ble det en liten pause med litt sjokolade ved brua.


Ved post nr. 6 er vi ganske sikker på hvor den skulle vært, men borte var den. Kanskje er det et ekorn eller ei skjære som har tatt den? Post 7 var grei, men post 8 måtte vi lete litt. Høyspent'en forstyrret muligens begge mobil-gps'ene litt, men Lille Gubben fant den til slutt og var meget fornøyd med det. Det var en ordentlig luring av en cache! Bringebær fant vi også langs store deler av løypa. Nam....


Nr. 9 var temmelig utilgjengelig og vi prøvde fra flere kanter før vi kom så nære at vi så den på flere meters avstand. Dessverre var loggen veldig fuktig, men ved hjelp av en tusjpenn i lomma (nå har vi lært og har med egen penn!) klarte vi å signere. Post 10 var lett om enn noe bratt og etter den ble det litt sjokolade igjen, her var det ingen steder å sitte bortsett fra på en privat hytte så vi spiste mens vi ruslet langs veien. Post 11 var også borte, siste funn her var i fjor høst og det har vært flere rapporter om at den er borte.


Post 12 lå på en plass som var i overkant våt, det hadde vært lurere å lagt den på et litt tørrere sted. Selve loggen var også temmelig våt, det var vått inne i boksen som inneholdt mange bytteting. Post 13 lette vi lenge etter og hintet "ikke ekte" lurte oss godt! Men det stemte jo. :o) Den lå ikke helt på nullpunktet, men det var en del merker etter tidligere letere der så jeg fant den til slutt. Veldig bra laget kamuflasje, men litt for perfekt, det var derfor jeg la merke til den. Post 14 var den letteste, det var en magnetisk nano og jeg har funnet en lik tidligere så den gikk vi rett på. Post 15 var også enkel heldigvis, for etter 5 timer og 10 km begynte vi å bli dyktig slitne! Siste sjokolade ble fortært mens vi ruslet tilbake mot bilen som sto ved badeplassen.

Det var godt å komme hjem, lage en deilig pizza, ta en kjapp dusj mens pizzaen sto i ovnen, spise og så bare sette seg ned foran tv'n med laptopen og logge alle cachene og blogge litt.

Et veldig bra initiativ av Hoston 4H og en trivelig måte å bruke en solfylt fridag på, men flere av cachene burde vært ordnet opp i, 3 av 15 mangler og minst 2 av de som var der var såpass våte at noe burde gjøres med utforming og/eller plassering. Hoston 4H - tar noen ansvar?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar